respest pisze: piątek, 19 czerwca 2026, 9:14
http://www.90minut.pl/news/341/news3418 ... -Odry.html
Nie ma Ocimka, ale nowym asystentem został równie perspektywiczny i pracowity człowiek, wiele dobrego o jego pracy słyszałem, fajnego też wywiadu udzielił niedawno u Ćwiąkały. No i w ŁKSie wielka smuta, że Babiarz wybrał Odrę zamiast zostać w Łodzi.
Przyjdzie jeszcze jako drugi asystent Mateusz Wrana z Rakowa, który już wcześniej pracował z Tomczykiem. Mocny sztab kompletuje nowy trener.
Dzisiaj start przygotowań, tak to wygląda na chwilę obecną jeśli chodzi o piłkarzy mających kontrakty na przyszły sezon.
Zrzut ekranu 2026-06-19 080223.png
Jak widać przydadzą się wzmocnienia głównie w środku pola, czyli tam gdzie głównie szukamy.
Dwa tygodnie przygotowań i kompletowania składu za nami i na ten moment wygląda to tak:
Zrzut ekranu 2026-07-02 164922.png
Przejrzano 787 razy 102.01 KiB
Dodatkowo update zainteresowań:
Bartłomiej Gradecki (26) - bramkarz - w Radomiaku
Kacper Jureczko (19) - bramkarz
Oskar Krzyżak (24) - środkowy obrońca - przedłużył kontrakt z Polonią
Karol Łysiak (22) - defensywny pomocnik - w Warcie
Miłosz Drąg (24) - defensywny pomocnik - wygasł kontrakt z Siedlcami
Adam Deja (32) - defensywny pomocnik - przedłużył dziś z Łęczną
Tomasz Gajda (30) - defensywny pomocnik - przez kłopoty finansowe Polonii padły tematy dwóch piłkarzy na jego miejsce, więc na teraz go nie puszczą
Sammy Dudek (18) - defensywny pomocnik - na obozie z Lechem, pewnie jak przyjdzie to pod koniec sierpnia
Fryderyk Gerbowski (23) - ofensywny pomocnik - przedłużył z Mielcem
Bartłomiej Barański (19) - ofensywny pomocnik
Mathieu Scalet (29) - ofensywny pomocnik
Chema Nunez (28) - ofensywny pomocnik - podpisał kontrakt poza Polską
Branislav Spáčil (22) - ofensywny pomocnik
Kamil Jakóbczyk (18) - napastnik - na obozie z Lechem, pewnie jak przyjdzie to pod koniec sierpnia
Sofiane Khiri (23) - ofensywny pomocnik/napastnik
Ponoć Wójcik i Szkliński odejdą, Franczaka dalej ani widu, ani słychu, także na pewno jakiś młodzieżowiec musi jeszcze dojść, ale najbardziej martwi duża luka w pomocy. Czasu do startu ligi coraz mniej, ale ja mam podskórne wrażenie, że jakieś mocne nazwiska jeszcze do Opola przyjdą, nie po to został tu zatrudniony Sztylka, żeby robić takie okno transferowe. Oby to nie było życzeniowe myślenie.