Ja mysle ze zarzad chce jak najszybciej zapomnieć ... Jak o kilku poprzednich dyrektorach i trenerach i zawodnikach.
Mam mieszane uczucia co do skowronka ale jak tak sobie pomyślę to bede mial chyba do każdego zatrudnionego przez onecna ekipę...Mam nadzieje se w końcu pyknie bo tak naprawde od furlepy to nie mieliśmy trenera (bremer.cos tam probowal, nocon ale wiadomo) ktory dawał zadowalające wyniki i gra Odry dala sie oglądać.
Re: Runda wiosenna 2025/2026 spekulacje, transfery.
152Po wczorajszej porażce Łęcznej mamy już oficjalne utrzymanie. Na baraże o awans szanse nikłe (przy tej grze - żadne), także zostały 4 sparingi i koniec tego męczącego sezonu.
153Pozostały 3 kolejki w których Odra będzie ogrywać bardzo ważne role. Wleje nadzieję Pogoni Grodzisk Mazowiecki na uczestnictwo w barażach, da nadzieję Górnikowi Łęczna na pozostanie w lidze i wreszcie da Polonii Warszawa baraże.
154https://odraopole.pl/w/%E2%80%9Echc%C4% ... tylk%C4%85
Wiadomo - papier przyjmie wszystko i jest tu dużo ogólników, ale też jest wiele ciekawych analiz i konkretnych wniosków. I zgadzam się z jedną rzeczą, którą obserwowałem od dawna - w tym sezonie brak jest mentalnego lidera (liderów) na boisku i w szatni. Prikryl jest kapitanem z wyboru zawodników, ale mam wrażenie, że został wybrany zgodnie z hasłem 'na bezrybiu i rak ryba', bo jak czasem w kulisach są wrzucone fragmenty jego przemów, to zawsze mam jakieś takie ciary żenady i poczucie, że to mega wymuszone i teatralne krzyki. I nie mówię tu nic o jego umiejętnościach piłkarskich - ale charyzmy w naszej szatni jest malutko. Było tyle za Skrobacza, jest tyle samo za trenera Plewni. Wiadomo, że często dobra praca broni się sama i można nie być świetnym mówcą, a drużyna gra jak z nut, kłopot się robi jak gra nie idzie i nie ma kto wstrząsnąć zespołem. Najlepiej trener, ale nawet większą rolę ma kolega z boiska (ostatnim takim mam wrażenie był M.Kamiński). Dlatego słusznie dyrektor zauważa, że takiej postaci w Opolu brakuje i przewiduje, że ktoś taki w stylu Daniego Pacheco w Płocku na pewno w lecie trafi.
Wiadomo - papier przyjmie wszystko i jest tu dużo ogólników, ale też jest wiele ciekawych analiz i konkretnych wniosków. I zgadzam się z jedną rzeczą, którą obserwowałem od dawna - w tym sezonie brak jest mentalnego lidera (liderów) na boisku i w szatni. Prikryl jest kapitanem z wyboru zawodników, ale mam wrażenie, że został wybrany zgodnie z hasłem 'na bezrybiu i rak ryba', bo jak czasem w kulisach są wrzucone fragmenty jego przemów, to zawsze mam jakieś takie ciary żenady i poczucie, że to mega wymuszone i teatralne krzyki. I nie mówię tu nic o jego umiejętnościach piłkarskich - ale charyzmy w naszej szatni jest malutko. Było tyle za Skrobacza, jest tyle samo za trenera Plewni. Wiadomo, że często dobra praca broni się sama i można nie być świetnym mówcą, a drużyna gra jak z nut, kłopot się robi jak gra nie idzie i nie ma kto wstrząsnąć zespołem. Najlepiej trener, ale nawet większą rolę ma kolega z boiska (ostatnim takim mam wrażenie był M.Kamiński). Dlatego słusznie dyrektor zauważa, że takiej postaci w Opolu brakuje i przewiduje, że ktoś taki w stylu Daniego Pacheco w Płocku na pewno w lecie trafi.
155Zdecydowanie. Kamyk był kimś takim, Makuszewski na pewno też. A tak to.. Nie wiem.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
157Gdyby Purzycki to miał, to już by dawno się z tym ujawnił. Sztylka wprost sugeruje, że umiejętności piłkarskie wielu piłkarzy są na satysfakcjonującym poziomie, ale właśnie brak kogoś z legendarnymi „cechami wolicjonalnymi” i to będzie klucz do wyboru nowych piłkarzy. Bo to nie jest tak, że np Szrek parę sezonów temu grać umiał i był topowym obrońcą w lidze i nagle to stracił, tylko w zespole musi coś „kliknąć”.
Ciekawy też wniosek o braku skutecznośc - wyraźnie sugestia, że to nie napastnicy są problemem, tylko brak „serwisu” i na pewno Sztylka będzie szukał bardziej kreatywnych piłkarzy na niższych pozycjach. Nie do końca się zgadzam z oceną ataku, ale na pewno potrzeba więcej jakości na tyłach.
Ciekawy też wniosek o braku skutecznośc - wyraźnie sugestia, że to nie napastnicy są problemem, tylko brak „serwisu” i na pewno Sztylka będzie szukał bardziej kreatywnych piłkarzy na niższych pozycjach. Nie do końca się zgadzam z oceną ataku, ale na pewno potrzeba więcej jakości na tyłach.
158No dla mnie to zapowiedź, że będziemy szukać kogoś na wzór Makuszewskiego. Dla mnie Odra "za jego czasów" to była najlepsza Odra w ostatnich latach i po jego odejściu wszystko się posypało.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
159A ja myślę że nawet ważniejszy by wtedy Galan - nie dość że lider na boisku, to totalne zaskoczenie na plus i poza nim. Super charakter, otwarty, motywujący - te opinie są zarówno z Opola, jak i Katowic. Ale fakt, że zawsze mimo wszystko lepiej, żeby lider mówił płynnie po polsku, żeby wszyscy go rozumieli.