Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

701
A nie wiem, ale chyba i tak nie ma tematu. Mogłem coś źle usłyszeć, wiecie, że nie interesuję się piłką ;)

Natomiast korzystając z okazji że wyszedłem do ludzi, to słyszałem, że:
- być może czeka nas niespodziewana i miła umowa sponsorska;
- piłkarze są totalnie zajechani treningami, w pozytywnym tego słowa znaczeniu - treningi były bardzo ciężkie. Stąd taka, a nie inna, postawa na porannym sparingu.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

704
Ale zeby nie bylo tak różowo....
Mam wielki niesmak ze na prezentacji nie bylo szreka i kendzi - pomijam kwestie sportowe ale jeśli ich nie prezentujesz to wypadałoby wczesniej ogłosić ze nie sa juz czlonkami rodziny Odry Opole...
Wizerunkowo jeszcze sporo do poprawienia.

...ch...j z kendzia ale szrek ktory niestety po kontuzji widac ze odstaje zasłużył na oficjalne podziękowania za lata kiedy byl ostoją drużyny!

706
Kurcze to jest ten problem jak nie ma kasy na odstępne i ryzykujesz ....
Przecież jakby wszystkie nasze nabytki zaskoczyły u Tomczyka (nawet kacper czy feliks) I złapały formę jak w swoim dotychczasowym primetimie (u większości naprawde wiek nie jest bariera) to strzelimy kolo 86 bramek co z pewnością (nawet jak obrona bedzie zawodzic) da nam bezposredni awans.
Na papierze okno wyglada imponujaco ... tyle ze to taki dzien świstaka.
Mam nadzieje ze czas na koniec opery mydlanej z 10287 odcinkami i czas na kino akcji z czakiem Norrisem.

708
....łatwo sie mowi 😁
Jak w 10 kolejkach zdobędziemy 6 punktów to sami będziemy wywozić Tomczyka na taczkach 😒
Kto wie czy gdyby taki sobolewski nie zostal (spasc byśmy moim zdaniem nie spadli) to w kolejnym.sezonie nie bylibyśmy w topie.
Z drugiej strony mityczne 3 okienka skrobacza - jego trzeba było wyjebac 2 miesiące po pierwszym bo po żadnym nie bylo progresu.

709
smilee pisze: sobota, 18 lipca 2026, 21:35 Ale zeby nie bylo tak różowo....
Mam wielki niesmak ze na prezentacji nie bylo szreka i kendzi - pomijam kwestie sportowe ale jeśli ich nie prezentujesz to wypadałoby wczesniej ogłosić ze nie sa juz czlonkami rodziny Odry Opole...
Wizerunkowo jeszcze sporo do poprawienia.

...ch...j z kendzia ale szrek ktory niestety po kontuzji widac ze odstaje zasłużył na oficjalne podziękowania za lata kiedy byl ostoją drużyny!
Jeszcze jedno - kto odpowiada za oprawę artystyczna ?
Moze występująca w koszulce My opolanie sopranistka jest divą klasy światowej ale to co sie dzisiaj wydazyko z jej udziałem tonjakis dramat (choc raczej sie nie znam wiec zaznaczam ze to moja subiektywna opinia).

712
Pierwsze 5 kolejek do zdecydowanie czas na zgrywanie się - szkoda, bo gdyby te transfery nie były tak późno, to można było pewniej wejść w sezon. Pierwszy mecz to będzie duża loteria - Arka też bardzo mocno się zmieniła kadrowo. Chrobry stracił istotnych zawodników, więc też spodziewam się rozstrojenia drużyny. Puszcza raczej osłabiła się względem zeszłego sezonu, Warta i Podbeskidzie będą loterią (zawsze przynajmniej jeden beniaminek jest rewelacją jesieni), przy czym uważam transfery Warty za bardzo ciekawe i to raczej u nich dostrzegam większy potencjał.
No nic - czekamy i zobaczymy jak to będzie wyglądało z Arką, muszę przyznać że dawno nie czekałem z taką ciekawością na początek sezonu.