Re: Odra Opole -Chrobry Głogów 18 kolejka
2Styl drużyny w ofensywie jest tak fatalny, że nawet smilee przestał wpisywać swoje „3:0 dla Odry”… ;)
A tak serio - nie spodziewam się niczego dobrego. Chrobry ma na wyjazdach dobry bilans punktowy, ale bilans bramek 9:6. Odra gra „na zero z tyłu”, więc będą szachy przez cały mecz, a to kto w końcu coś wepchnie to równie dobrze możemy sobie wylosować.
A tak serio - nie spodziewam się niczego dobrego. Chrobry ma na wyjazdach dobry bilans punktowy, ale bilans bramek 9:6. Odra gra „na zero z tyłu”, więc będą szachy przez cały mecz, a to kto w końcu coś wepchnie to równie dobrze możemy sobie wylosować.
4Miałem delikatne wyrzuty sumienia, że mecz u nas, a mnie nie ma na stadionie, ale po tej połowie już mi przeszło.
5Najważniejsze, że drużyna potrafi zachować swoją tożsamość. ;)
6Mam nadzieję, że za tydzień kończymy tę wybitnie udaną kadencję.
7Mecz jak zwykle, chociaż gdyby się zamienić bramkarzami, to można było nawet wygrać. Ich bramkarz bronił trudne sytuacje, Abramowicz robił za ręcznik w bramce.
A poza tym tradycyjnie, nuda. Przybylko jak zwykle człapał - Czapla był przy nim wirtuozem futbolu.
Mam nadzieje, że w gabinetach dobrze wykorzystano ostatnie miesiące, żeby odpowiedzieć na pytanie kto może być trenerem Odry. Bo od około pol roku wiemy, że nie Skrobacz. Przez ostatnie miesiące dostaliśmy po prostu więcej dowodów, ale że trzeba szukać trenera wiadomo od dawna.
A poza tym tradycyjnie, nuda. Przybylko jak zwykle człapał - Czapla był przy nim wirtuozem futbolu.
Mam nadzieje, że w gabinetach dobrze wykorzystano ostatnie miesiące, żeby odpowiedzieć na pytanie kto może być trenerem Odry. Bo od około pol roku wiemy, że nie Skrobacz. Przez ostatnie miesiące dostaliśmy po prostu więcej dowodów, ale że trzeba szukać trenera wiadomo od dawna.
8Nowy trener jest od paru mcy w klubie i tylko czeka na zwolnienie skrobacza.
Zbieranina cieniasów !
Najlepszy w Odrze byl chyba Białowąs
Przybylko noechbwraca do tego konkanafu bo tam chyba sa inne zasady gry w piłkę.
Choroby cieniutki a rozmice zrobiły podania prostopadle ktorych my nawet jie próbujemy
A nasze kontry...
Wychodzimy z połowy 3 na 2 ale chwiel potem jest juz 3 na 5.
Ramos - moze i gra z klasą... ale do duoy.
W środku dziura, zero ruchu bez piłki, z autu ciezko wybić bo wszyscy sie chowają za przeciwnikiem.
Nie wiem dokąd to zmierza...mi coraz mniej chce sie to oglądać i obawiam sie ze ostatni mecz z rozpędzona miednicą tego nie zmieni a jak zagramybtakie gowno jak w ostatnich meczach to jak tychy oklep zbierzemy elegancki.
Brak słów kurła....
Czy my naprawdę musimy spasc żeby włodarze sie obudzili i wyjebali nieudaczników z gabinetów?
To tam sie wszystko zaczyna - ilunjuz mieścimy trenerow od awansu do 1 ligi?
Ktory z nich (poza noconiem) cokolwiek osiągnął?
Zbieranina cieniasów !
Najlepszy w Odrze byl chyba Białowąs
Przybylko noechbwraca do tego konkanafu bo tam chyba sa inne zasady gry w piłkę.
Choroby cieniutki a rozmice zrobiły podania prostopadle ktorych my nawet jie próbujemy
A nasze kontry...
Wychodzimy z połowy 3 na 2 ale chwiel potem jest juz 3 na 5.
Ramos - moze i gra z klasą... ale do duoy.
W środku dziura, zero ruchu bez piłki, z autu ciezko wybić bo wszyscy sie chowają za przeciwnikiem.
Nie wiem dokąd to zmierza...mi coraz mniej chce sie to oglądać i obawiam sie ze ostatni mecz z rozpędzona miednicą tego nie zmieni a jak zagramybtakie gowno jak w ostatnich meczach to jak tychy oklep zbierzemy elegancki.
Brak słów kurła....
Czy my naprawdę musimy spasc żeby włodarze sie obudzili i wyjebali nieudaczników z gabinetów?
To tam sie wszystko zaczyna - ilunjuz mieścimy trenerow od awansu do 1 ligi?
Ktory z nich (poza noconiem) cokolwiek osiągnął?
9Wiem, że to tylko gdybanie,ale gdybyśmy mieli tę kadrę co Chrobry,to z naszym trenerem i sztabem spadli byśmy z hukiem z tej ligi.Ofensywnie nie istniejemy, wyglądamy w każdym meczu tak jakbyśmy pierwszy raz ze sobą grali.Zero progresu,nic totalnie,dno.Prezes jest jak Rumak, pięknie mówi i łączy tych panów Jedno,brak wyników.Szukalbym młodego trenera pokroju Szulczek, Becella,tylko nie wiem,czy tacy chcieliby wejść w taki piękny "Projekt".Mamy dyrektora, nowego członka zarządu,same mądre głowy,niech zaczną działać.
10Czasem zatrudnią dyrektora Bartnickiego,Adama Matyska, zwolnią ich po kilku miesiącach lub później nie przedłużą kontraktu, dając opinii publicznej , kozła ofiarnego.Zatrudnia z całym szacunkiem Plewnie, który notował słabe wyniki w Głogowie i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności.Uklad Zamknięty.
11Ten beton tylko może skruszyć prywatny inwestor.trops pisze: sobota, 29 listopada 2025, 23:07 Czasem zatrudnią dyrektora Bartnickiego,Adama Matyska, zwolnią ich po kilku miesiącach lub później nie przedłużą kontraktu, dając opinii publicznej , kozła ofiarnego.Zatrudnia z całym szacunkiem Plewnie, który notował słabe wyniki w Głogowie i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności.Uklad Zamknięty.
13Prezydent nie wytrzymał po porażce. "Kompromitacja" https://share.google/jETY9HOHxiqPw5GqM
...moze czas zeby nasz coś zrobil
...moze czas zeby nasz coś zrobil
14Juniorzy też jak zwykle w papę, tym razem od słabego Znicza i już na dobre urządzają się w strefie spadkowej CLJ. Zawsze może trafić się słabszy rocznik, ale już w zeszłym sezonie juniorzy uciekli spod topora, w tym raczej nie ma na to wielkich szans. Taką to mamy mocarną akademię, że zaraz nie będziemy mieli reprezentacji na żadnym poziomie CLJ.
15Sytuacja aktualna w tabeli, o barażach z taką grą nie ma co myslec, dziewięć punktów przewagi nad strefą spadkową.Jednak to może się zmienić na niekorzyść jeśli przegramy w Legnicy i przewaga stopnieje do sześciu punktów, wtedy myślę będzie nowy trener i to jeszcze przed rundą wiosenną,ale co tam Miedź Legnica -Odra Opole 0-3 i euforia do lutego.
16Albo zepna sie na teoretycznie silniejszego i bedzie kolejny przebłysk albo (tego sie spodziewam bo miedz to nie wisla) raczej 3 w dupe.
To tak wyglada jakby zawodnicy angażowali sie na 100% tylko w meczach zdruzynqmi z topu (ale nie tego w obecnej tabeli koniecznie, bardziej rangi przeciwnika) jakby myśleli ze jak dobrze zagrają to ich trener takiej wisly zauwazy i sypnie kasa na transfer. 🤣
Naprawdę uważam ze personalnie ten sklad mógłby byc spokojnie na poziomie top 3... moglby 😒
To tak wyglada jakby zawodnicy angażowali sie na 100% tylko w meczach zdruzynqmi z topu (ale nie tego w obecnej tabeli koniecznie, bardziej rangi przeciwnika) jakby myśleli ze jak dobrze zagrają to ich trener takiej wisly zauwazy i sypnie kasa na transfer. 🤣
Naprawdę uważam ze personalnie ten sklad mógłby byc spokojnie na poziomie top 3... moglby 😒
17Ja nie wiem czy problemem jest zaangażowanie. Odra jest zaangażowana i dosyć dobrze poukładana w defensywie. Ale jakbym miał sobie wyobrazić godzinną odprawę przed meczem w wykonaniu Skrobacza, to widziałbym to tak, że przez 59 minut mówi o grze defensywnej, a na koniec rzuca zdanie: a z przodu coś zróbcie. Zwróćcie uwagę, że kilka ważnych goli padło w tej rundzie po jakimś strzale z dystansu albo dosyć przypadkowej akcji. Nie widać ani powtarzalności w stałych fragmentach ani jakiegoś konkretnego pomysłu na ofensywę. Podsumowując, Skrobacz to styl zbliżony do Noconia, tylko tak półkę niżej jeżeli chodzi o jakość. Drużyna Noconia potrafiła też grać z przodu, a głównym zarzutem do niego z mojej strony był minimalizm. Po strzeleniu bramki od razu głębokie cofnięcie się i drżenie do samego końca o wynik. Skoro Noconiowi podziękowano za ten minimalizm, to nie wiem co tu robi Skrobacz, który przy niekorzystnym wyniku nie jest w stanie nic zaproponować.
18Sam ju nie wiem czy skrobacz powinien polecieć w przerwie.
Jestem przekinany ze jak tak sie stanie to nikt nie bedzie szukal następcy bo przecież najlepszego kandydata mamy w klubie.
Życzę Plewni jak najlepiej ale poprostu nie wierzę już w jego sukces - niestety wiec niezaleznie od tego kiedy poleci skrobacz zakładam szanse dla Piotra - reasumując mamy najbliższe miesiące zaplanowane wiec nie ma sie co spodziewać przełomu
Dalej wierzę ze zaskoczy układanka skrobacza I wejdziemy na właściwe tory.
Czasem mam wrażenie ze 1 czy 2 klocki w tejnukladance mogą zmienić wszystko i zaczniemy seryjnie strzelac i punktować.
Jestem przekinany ze jak tak sie stanie to nikt nie bedzie szukal następcy bo przecież najlepszego kandydata mamy w klubie.
Życzę Plewni jak najlepiej ale poprostu nie wierzę już w jego sukces - niestety wiec niezaleznie od tego kiedy poleci skrobacz zakładam szanse dla Piotra - reasumując mamy najbliższe miesiące zaplanowane wiec nie ma sie co spodziewać przełomu
Dalej wierzę ze zaskoczy układanka skrobacza I wejdziemy na właściwe tory.
Czasem mam wrażenie ze 1 czy 2 klocki w tejnukladance mogą zmienić wszystko i zaczniemy seryjnie strzelac i punktować.
19Ja też uważam, że drużyna ma potencjał. Moim zdaniem brakuje dobrego mlodziezowca - każdy który grał, jest oczywistym beneficjentem przepisu. Tu zawsze będę wracał myślami do Antczaka w formie.
Tylko pytanie brzmi, czy Skrobacz jest w stanie te klocki przestawić. Moim zdaniem nie - ale też zgadzam się, że ważniejsze od tego kiedy Skrobacz poleci jest to, kto przyjdzie na jego miejsce. Będę się upierał, że te poszukiwania powinny trwać już od 6 miesięcy, więc to powinien być najbardziej przemyślany trener w historii Odry. Nawet, jeżeli to wymaga kwoty odstępnego dla klubu niższej ligi. Chociaż jakkolwiek mam dosyć dobre zdanie o Cassio, tak z perspektywy rundy nie uważam żeby był wart zapłaconej za niego kasy. Więc nasz DS na razie nie może użyć argumentu, że świetnie wydaje pieniądze gdyby nawet takiego trenera znalazł.
Tylko pytanie brzmi, czy Skrobacz jest w stanie te klocki przestawić. Moim zdaniem nie - ale też zgadzam się, że ważniejsze od tego kiedy Skrobacz poleci jest to, kto przyjdzie na jego miejsce. Będę się upierał, że te poszukiwania powinny trwać już od 6 miesięcy, więc to powinien być najbardziej przemyślany trener w historii Odry. Nawet, jeżeli to wymaga kwoty odstępnego dla klubu niższej ligi. Chociaż jakkolwiek mam dosyć dobre zdanie o Cassio, tak z perspektywy rundy nie uważam żeby był wart zapłaconej za niego kasy. Więc nasz DS na razie nie może użyć argumentu, że świetnie wydaje pieniądze gdyby nawet takiego trenera znalazł.
20Tutaj wychodzi rola trenera. I zimowe okienko i to letnie ocenialiśmy raczej pozytywnie, a w grze nie widać żadnych zmian. I możemy porównać się do Chrobrego, bo Becella w listopadzie zeszłego roku obejmował stanowisko trenera. Czy tam jakoś drastycznie zmienił się skład? Dołożyli pieniędzy? Absolutnie nie. Przyszedł trener, który miał wizję, pomysł i wie, co chce grać. Częściowo rozumiem, że dano mu czas, bo jednak awansował i z GKSem Jastrzębie i z Ruchem, ale tutaj nic się nie klei.
21Jak sądzę, mecz z Legnicą to gra o posadę (chociaż nawet wygrana nie powinna go uratować).
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
22Sobol chyba wolny jest ...
Ja coś czuję ze niezależnie od wpierdolu z Miedzią dostanie kolejne okienko.
Z drugiej strony jeśli to ma byc powrót do koncepcji młodego perspektywicznego trenera z regionu (przypadkiem będącego w klubie) to sam już nie wiem co wolę.
Choć z natury jestem optymistą to z Odra to ciezki temat i już oczami wyobraźni widzę kolejna rundę zmarnowana na sprawdzenie czy trenerowi Plewni tym razem pyknie ...
Kiedy to się wreszcie skończy 😒
Ja coś czuję ze niezależnie od wpierdolu z Miedzią dostanie kolejne okienko.
Z drugiej strony jeśli to ma byc powrót do koncepcji młodego perspektywicznego trenera z regionu (przypadkiem będącego w klubie) to sam już nie wiem co wolę.
Choć z natury jestem optymistą to z Odra to ciezki temat i już oczami wyobraźni widzę kolejna rundę zmarnowana na sprawdzenie czy trenerowi Plewni tym razem pyknie ...
Kiedy to się wreszcie skończy 😒
23Nie no, wybór Plewni byłby szaleństwem. Nie wierzę w tę teorię.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
24Gdzie byli ci wszyscy co płakali że mecz nie jest nigdy w sobotę. Najgorsza frekwencja w tym sezonie.