Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

276
Ja ogólnie uważam, że nazwiska mogą nie robić wrażenia, byle by pasowały trenerowi do stylu który chce wprowadzić. Szczerze to patrząc na skład Polonii, to na papierze te nazwiska albo nic nie mówiły, albo to byli piłkarze bez jakiejś wcześniejszej udanej historii, a pod danym trenerem, w odpowiedniej taktyce, zagrali dobrze. I nie był to przypadek Grodziska czy Polonii Warszawa, gdzie były jakieś super wyróżniające się postaci, które ciągnęły grę często w pojedynkę. Dlatego tak jak pisałem - spodziewam się mniej medialnych nazwisk, jak chocby Spacil czy Łysiak (i obaj spokojnie mogą podążyć drogą Kwiatkowskiego, o którego teraz bije się pół Ekstraklasy).

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

283
A w Rzeszowie pincset
Ja uważam ze ceny sa rynkowe, problemem jest tylko co za te pieniądze otrzymamy...
Jak walke o awans i emocje w jazdym meczu - spoko, mogę dopłacić, jak taki pazdzierz jak ostatnie 2 lata to powinny byc za darmo.
Zwróćcie też uwagę ze nagle PP jest znizka a nie w cenie.
Z tym tez nie miałbym.problemu pod warunkiem ze jakość oferowanego produktu będzie należyta.

288
To tez dobre
Screenshot_20260612_231147_Chrome.jpg Screenshot_20260612_231147_Chrome.jpg Przejrzano 961 razy 106.72 KiB
Trzeba brać póki tanio 🤣

Ps co za bzdura - w połowie sezonu cena dalej bedzie minimalna czy to już beda inne karnety.
Niestety kolejny przykład słomy w butach...
Już i tak przesadziliśmy ale jak byśmy zrobili 600 to by nas ukamieniowali ... ale jak bedzie żarło to podniesiemy o 200.
... a jak nie bedzie żarło to co?
Po 1 rundzie cena minimalna za 59% spotkan nie zostanie obniżona?
Masakra 😒

291
Budujące jest to, że do tej pory praktycznie każdy łączony z Odra piłkarz ma w większości świetne opinie u kibiców drużyny w której grał. Spacil, Łysiak, Scalet, Gajda - wszędzie żałują, że już nie będzie reprezentował ich klubu. Inna sprawa, że z Casio było podobnie, a na razie nie potwierdził tych dobrych opinii w Opolu.

Rozwiązaliśmy też kontrakt z Ramosem, który najpewniej trafi do Stalowej Woli. I dobrze, kompletnie nie przekonał, technikę ma, ale za wolny i zbyt mało pracowity jak na standardy Tomczyka pewnie.

295
LooZ^ pisze: poniedziałek, 15 czerwca 2026, 13:50 A o Chema Nunez co myślimy?
Że to drewno z niezłym odbiorem, 29 lat zaraz, chwilę pograł w Almerii i tu się kończy jego poważna piłka czyli dawno temu, potem przeciętne lata na poziomie 3 ligi Espaniola niczym się nie wyróżniał ligowiec jakich tam setki.
Finalnie Indie, a to już mówi samo za siebie i desperacja Mielca że go wzieli.
A jak my go weźmiemy to będziemy zjebani.
Ramos w kurwe better

299
Przy taktyce, którą preferuje Tomczyk (3-4-2-1), potrzebnych będzie minimum czterech ofensywnych pomocników. Z tych co są obecnie w kadrze - Sukiennicki (nie wiadomo czy zostanie), Mida (nie wiadomo czy zostanie), Tront (według mnie lepiej pokazywał się w ofensywie niż w defensywie; nie wiadomo czy zostanie) i Perez. Przy założeniu, że Spacil może być ściągnięty z myślą o tej pozycji (bo jednak chyba jako prawy wahadłowy nie, za słaby w defensywie, zresztą gra tam najlepszy w poprzednim sezonie Spychała), to realnie potrzeba jeszcze dwóch piłkarzy tutaj. Pytanie czy nie stać nas jednak na kogoś bardziej obiecującego niż Nunez, który na pierwszy rzut przypomina mi Salwadorczyka i on też miał dobre opinie w Kołobrzegu, a dla mnie jest chyba największym rozczarowaniem sezonu.