Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

401
respest pisze: środa, 24 czerwca 2026, 19:34 Teraz jako młodzieżowców będziemy mieć Barańskiego, Kupczyka, Białowąsa i ew Franczaka i Szklinskiego (o ile przedłużą z nim kontrakt). Może i węższy wybór, ale praktycznie wszyscy z mniejszym lub większym ligowym doświadczeniem.
Teraz pora na bardziej doświadczonych piłkarzy, bo kilka luk w składzie jeszcze jest.
no i Mida
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

402
lolek pisze: środa, 24 czerwca 2026, 19:59
respest pisze: środa, 24 czerwca 2026, 19:34 Teraz jako młodzieżowców będziemy mieć Barańskiego, Kupczyka, Białowąsa i ew Franczaka i Szklinskiego (o ile przedłużą z nim kontrakt). Może i węższy wybór, ale praktycznie wszyscy z mniejszym lub większym ligowym doświadczeniem.
Teraz pora na bardziej doświadczonych piłkarzy, bo kilka luk w składzie jeszcze jest.
no i Mida
Mida jest z rocznika 2005, więc już nie będzie młodzieżowcem. To samo Wójcik.

407
Haluch - Kendzia, Piroch, Cassio - Spychała, Liber, Scalet, Palacz - Spacil, Barański - Przybyłko
Wójcik - Milos, Pochcioł, Białowąs - Szrek, ?, ?, Kupczyk - Mida, Perez- Feliks
Szyję jak mogę :) naciągane, bo Milos jako jeden ze stoperów w zasadzie tylko awaryjnie, Pochcioł raczej też głównie grywał jako DP no i przede wszystkim brak środkowych pomocników. Tak na szybko to po odejściu Chrzanowskiego na pewno brakuje nam stopera z lewą nogą, na co na pewno zwraca uwagę trener. Nie wiem w końcu co z tym Franczakiem, bo w zasadzie niby klepnięty, od prawie tygodnia wiemy, że jest "nasz", ale wciąż cisza. Zresztą nieważne, bo nawet jak popatrzę na ten podstawowy skład to jestem póki co daleki od optymizmu w kwestii ataku na Ekstraklasę.
e: pomyślałem jeszcze o wypożyczeniu Huberta Janyszki z Lecha. Kolejny wielki talent i jest właśnie lewonożnym stoperem, rocznik 2009. Też nie jest to jakiś wielki transfer przybliżający nas do celu, ale myślę, że opcja warta rozważenia biorąc pod uwagę deficyt.

413
Nie wiem co o tym myśleć, moim zdaniem nie potrzebowaliśmy wzmocnień w bramce, a tak czy inaczej nie czuję absolutnie żeby to był faworyt do gry względem Hałucha.
A dziury wśród graczy z pola nada zioną…

To w ogóle jest ciekawy przypadek - przygotowania trwają od prawie tygodnia, a wokół klubu tak naprawdę niewiele się dzieje. Nawet komunikatu o rozpoczęciu przygotowań nie było, nie ma też ani pół przecieku z kim Odra rozmawia. Tak czy inaczej, domknięcie kadry przed obozem jest nierealne, więc nie bardzo też rozumiem co ten obóz ma dać w takich okolicznościach.

414
Zaraz dyro poda sie do dymisji bo kasy nie ma
Potem trener bo kadry nie ma
I wrócimy Piotrek
.... I zrobi awans połowa drużyny

Niny ruchy sie bronią (parę razy już to pisalem) ale wszystko dzieje się zbyt wolno co grozi placem budowy podczas sezonu a to już loteria...
Albo pyknie I będzie medal dla Tomczyk albo nie pyknie I nerwy przez naście kolejek.

Zaraz po odejściu skrobacza trzeba buła budować (zacząć już przed zwolnieniem bo to było wiadomo)
Oby pękło bo już mam dość żenady ostatnich lat, od kiedy klepnięte stadion 0 progresu sportowego
CZAS NA WIELKĄ ODRĘ !!!

415
Arka - 10 nowych (11 out)
ŁKS - 8 nowych (14 out)
Miedź - 5 nowych (10 out)
Podbeskidzie - 5 nowych (10 out)
Puszcza - 5 nowych (9 out)
Stal Mielec - 5 nowych (6 out)
Ruch - 4 nowych (8 out)
Termalica - 4 (0 out)
Odra - 3 nowych (11 out)
Pogoń Siedlce - 3 nowych (11 out)
Stal Rzeszów - 3 nowych (13 out)
Pogoń - 2 nowych (8 out)
Polonia Warszawa - 2 nowych (12 out)
Warta Poznań - 2 nowych (4 out)
Chrobry - 1 (9 out)
Polonia Bytom - 1 nowy (8 out)
Lechia - 0 (10 out)
Unia Skierniewice - 0 nowych (4 out)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

416
Statystycznie dramatu niby nie ma, ale pytanie kto ilu potrzebuje.
My nie koniecznie potrzebujemy jeszcze 8 ale z 6 napewno.
Myślę ze sa tacy co (mało out) już mają kadry prawie gotowe ale sporo podobnych do nas ... wiec tez będą potrzebować stabilizacji.
Parę lat temu (chyba nie paręnaście) mieliśmy taki sezon ze nie było ruchu i wykorzystując brak zgrania innych byliśmy liderem przez pół rundy.
Nie wiem czy to nie były pierwsze baraże...

417
No wolno to kompletowanie kadry idzie, co znaczy, że zarówno nic wcześniej nie było przygotowanego, jak i obecnie te negocjacje też idą chyba nie tak gładko (vide Łysiak, ale i Franczak). Mówiłem, że zacznę się niepokoić przed obozem, Odra jedzie w sobotę i rzeczywiście stan kadry jest nieidealny i też jestem zdania, że trochę się to z celem mija, skoro 5-6 zawodników dołączy dopiero po nim, a pewnie z założenia jest on organizowany, żeby drużyna się zgrywała.

419
respest pisze: czwartek, 25 czerwca 2026, 19:40 No wolno to kompletowanie kadry idzie, co znaczy, że zarówno nic wcześniej nie było przygotowanego, jak i obecnie te negocjacje też idą chyba nie tak gładko (vide Łysiak, ale i Franczak). Mówiłem, że zacznę się niepokoić przed obozem, Odra jedzie w sobotę i rzeczywiście stan kadry jest nieidealny i też jestem zdania, że trochę się to z celem mija, skoro 5-6 zawodników dołączy dopiero po nim, a pewnie z założenia jest on organizowany, żeby drużyna się zgrywała.
Ale to jaka sytuacja z tym Franczakiem w końcu? Dostał mieszkanie, wszystko ogarnięte i nagle jakieś problemy?

420
Nie wiem, z tego co słyszałem w weekend to już dogadane wszystko było i mieli w poniedziałek ogłaszać, a tu zaraz piątek i totalna cisza. Więc albo coś się wysypało, albo jest jakaś niezrozumiała taktyka komunikacyjna klubu. I patrząc jak prowadzą socjale w tym miesiącu, to skłaniam się raczej ku tej drugiej opcji, bo info o tym że on przechodzi miałem z pewnego źródła.