Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

478
Gdybym nie ogladal tych sparingów i nie znal składów uznałbym ze spoko wyniki.
Znając sklady uznałbym ze 2 spoko ale w 1 mozna bylo cos powalczyc.
Ale oglądałem i wnioskuję ze nasi przeciwnicy tez chyba eksperymentowali.

Ale z obu zapamiętam przede wszystkim apatie przybylki ktory kurwa jakby na jakimś fentanylu czy pawulonie byl (rozumiem ze gorąco, ale pozostali jakoś biegali).

Karnego strzelił jak p***a na boisku jak zombie... oj dużo pracy go czeka jak ma grać.
Ja cały czas mam wrażenie ze mu się poprostu nie chce, ze jak siedzi na lawce to mu nawet pasuje, jeszcze lepiej wogole poza składem ale wtedy ryzyko zesłania do rezerw gdzie trzeba bedzie się kopać po czole na swoim poziomie.

przecież jak przyzwoity napastnik z 1 ligi trafia do 4 to tam powinien punktować... Jak nie punktuje to znaczy ze moze i na 4 za słaby.

Oby Tomczyk miał plan ...

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

481
dychu pisze: poniedziałek, 29 czerwca 2026, 18:57
Jacelinho pisze: poniedziałek, 29 czerwca 2026, 17:21 Nie zdziwię się jak do nas przyjdzie Egzon Kryeziu. My lubimy piłkarzy z spadkowiczów brać za friko. Tak samo Orlik z Łęcznej by pasował.
Bo czasami to jest dobry kierunek. Ja pamiętam jak niektórzy kręcili nosami jak przychodził do nas Mateusz Kamiński po spadku z GKS Katowice.
I Rafał Niziołek.

482
Kibice Pogoni Siedlce są przekonani, że ściągnięcie jednego piłkarza wczoraj jest spowodowane tym, że Miłosz Drąg odchodzi. Ciekawe czy rzeczywiście do Odry czy znowu czeka nas rozczarowanie.

W międzyczasie też próbowałem dowiedzieć się co to za grajek ten Khiri i co zaskakujące to niby bardziej „10” niż napastnik. Dobra lewa noga, dokładne podanie, zobaczymy co pokaze.

A co do sparingów to na razie rywale grali, a Odra biegała, ale też to były mocne kluby, w swoich prawie w pełni wyjściowych składach. Nie do końca rozumiem jedynie po co na takim etapie przygotowań organizować mecze z tak mocnymi przeciwnikami, kiedy można było zakładać po tylu zmianach, że będzie to tak wyglądać. Ale może trener Tomczyk już jakieś wnioski ma.

485
trops pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 4:25 Do dzisiaj mamy dwóch dyrektorów sportowych, stać nas,a co,szkoda tylko , że tak mało jakościowych transferów,obu to się zmieniło wkrótce.
Sztylka poza zalatwieniem konretnego sztabu rozczarowuwuje na polu transferowym. Wiem że okno trwa do września ale mamy 2 środkowych pomocników i za 3,5 tygodnia inauguracja.
Liczylem że Sztylka sciagnie jakies nazwiska.

487
queswho pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 9:12
trops pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 4:25 Do dzisiaj mamy dwóch dyrektorów sportowych, stać nas,a co,szkoda tylko , że tak mało jakościowych transferów,obu to się zmieniło wkrótce.
Sztylka poza zalatwieniem konretnego sztabu rozczarowuwuje na polu transferowym. Wiem że okno trwa do września ale mamy 2 środkowych pomocników i za 3,5 tygodnia inauguracja.
Liczylem że Sztylka sciagnie jakies nazwiska.
Ja liczyłem na jakichś dwóch hiszpańców, czytając wywiad po dołączeniu do klubu.
Na razie jest średnio, potrzeba jeszcze kilka zawodników. My mamy walczyć o EX, ludzie.

489
smilee pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 13:29 Kto powiedział ze mamy walczyć w tym sezonie.
I tomczyk i szybka mówili ze to budowa ... nie kojarzę deklaracji z ich strony na ten sezon
Ty akurat jesteś głupi, czytając twoje wszelkie wypociny. Kontrakt 2+1, a AKURAT TAK SIĘ KURWA WYLOSOWAŁO że masz najsłabszą ligę od lat. Kontrakt sugeruje awans w TYM lub NASTĘPNYM sezonie, z ewentualnym przedłużeniem na EKSTRAKLASĘ.
Idąc tym tropem mamy idealny moment by złapać te ekipy na wykroku i wpierdolić się w walkę o awans. Lechia nie ma ani piłkarzy ani sztabu. Arka, Terma mogą być groźne, ŁKS i Polonia to są znaki zapytania. Tu ma być w końcu presja, a nie spokojnie i wygodnie czaisz kurwa? Czytaj między wierszami. Chociaż z całą pewnością nie jest to twoja mocna strona.

EDIT ty może jesteś kurwa zaginiony snajper, bo już wieki się tu nie udziela, to może nowe konto XDDDD bo reprezentujesz jego poziom, tylko on był szczerym kibicem chociaż.

491
LooZ^ pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 13:46 Prosiłbym o zachowanie kultury wypowiedzi, szczególnie, że smilee nie napisał nic co by usprawiedliwiało taki ton.

A jak ktoś jest wieloletnim kibicem Odry i nie wie kim jest Smilee, to raczej źle świadczy o nim, a nie o Pawle.
Ja nie mam nic do niego personalnie, ale mógłby odrobinę zmienić nastawienie oraz oczekiwania do zbliżającego się sezonu. Najwięcej jego wypowiedzi opiera się o kiełbasę, co jako jest dość wymowne. Ale WG Pana smilee idąc jego retoryką walka o 10 miejsce w tabeli na spokojnie jest zgodne z oczekiwaniem kibica Odry.
Pozdrawiam :)
Chodzę od 3 ligi i meczów z łaziska górne, mysłowice i czańće jak i inne chujostwa. Chodzę na jedyny odpowiedni sektor, nie wiem jak snajper tfu, smilee :)
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 czerwca 2026, 13:51 przez Foker, łącznie zmieniany 1 raz.

493
smilee pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 13:50 Co za debil!
Nie wydaje sie w dyskusje na Twoim poziomie.
Nie chcesz to nie czytaj moich postów, nikt Ci nie karze.

Każdy z nas chce w końcu awansu a przynajmniej walki ... ale jak widać od paru lat zarzad niekoniecznie wie jak to zrobić.
Tak, mam nadzieję że kiełbasa w następnym sezonie będzie lepszej jakości abyś był zadowolony.
Edit, to Ty odpisaleś na mój komentarz ziomek, ja twoje ignoruje po prostu.
Płaczesz o zarząd i jaki on nie jest to chyba wszystkim się wydaje że obecnie postawił na ludzi odpowiednich, tak? Pół propsa dla zarządu nie widziałem mimo że sam jestem przeciwnikiem XD
Jakby ludzie, ludzie...
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 czerwca 2026, 14:01 przez Foker, łącznie zmieniany 1 raz.

496
Myślę, że schłodzenie głów by się przydało.
Co do walki o ekstraklasę - prawdę mówiąc widziałem tylko artykuły o tym, że "Odra się zbroi", ale żaden nie miał oparcia w faktach. Nie widziałem też żadnych deklaracji z klubu, poza oczywistymi zapowiedziami trenera/dyrektora, że przychodzą budować coś wielkiego (kto tego nie deklaruje przychodząc?). Na razie mamy dwa mocne ruchy u to dyrektor sportowy i trener, przy czym dyrektor sportowy właśnie teraz ma swoje 5 minut, a jakoś spektakularnych efektów nie widać. Widzę to tak, że będą jeszcze 2 transfery po obozie i jeden na koniec okienka albo wręcz później, bo ktoś w miarę ciekawy zostanie bez kontraktu. Czyli to samo co zwykle.
Zgoda, że wylosował się relatywnie "przyjazny" skład ligi. To teraz zobaczymy jakie nam się wylosują wyniki.

497
zebro pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 14:12 Myślę, że schłodzenie głów by się przydało.
Co do walki o ekstraklasę - prawdę mówiąc widziałem tylko artykuły o tym, że "Odra się zbroi", ale żaden nie miał oparcia w faktach. Nie widziałem też żadnych deklaracji z klubu, poza oczywistymi zapowiedziami trenera/dyrektora, że przychodzą budować coś wielkiego (kto tego nie deklaruje przychodząc?). Na razie mamy dwa mocne ruchy u to dyrektor sportowy i trener, przy czym dyrektor sportowy właśnie teraz ma swoje 5 minut, a jakoś spektakularnych efektów nie widać. Widzę to tak, że będą jeszcze 2 transfery po obozie i jeden na koniec okienka albo wręcz później, bo ktoś w miarę ciekawy zostanie bez kontraktu. Czyli to samo co zwykle.
Zgoda, że wylosował się relatywnie "przyjazny" skład ligi. To teraz zobaczymy jakie nam się wylosują wyniki.
Ten sezon to najsłabszy skład ligi od lat, powinniśmy szukać w tym swojej szansy.
Ciężko powiedzieć wprost będąc pracownikiem naszego klubu że walczysz o awans, bo potem jest rozliczanie czego się boją.
Mówię, a w zasadzie piszę o presji. My, kibice, powinniśmy oczekiwać końca bylejakości oraz określonego celu.
+1 zimny heineken złoto, już Mi lepiej ;p

499
Czytałem dzisiaj wywiad z Koprukowiakiem, w którym mówi: "Ambicje w Opolu są duże. Uważam jednak, że potrzeba cierpliwości.". Problem w tym, że on patrzy ze swojej perspektywy, tzn. człowieka który jest w klubie od roku, a my jako kibice wiemy, że to nasz dziesiąty sezon w tej lidze i nasza cierpliwość skończyła się wraz z postawieniem stadionu, którego brak wcześniej nas ograniczał. Musimy zacząć wymagać.

https://pilkanozna.pl/grzegorz-koprukow ... anatykiem/

500
wijamurzyn pisze: wtorek, 30 czerwca 2026, 14:23 Czytałem dzisiaj wywiad z Koprukowiakiem, w którym mówi: "Ambicje w Opolu są duże. Uważam jednak, że potrzeba cierpliwości.". Problem w tym, że on patrzy ze swojej perspektywy, tzn. człowieka który jest w klubie od roku, a my jako kibice wiemy, że to nasz dziesiąty sezon w tej lidze i nasza cierpliwość skończyła się wraz z postawieniem stadionu, którego brak wcześniej nas ograniczał. Musimy zacząć wymagać.

https://pilkanozna.pl/grzegorz-koprukow ... anatykiem/
My straciliśmy 9 sezonów. Koniec marnowania czasu.