Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

776
lolek pisze: piątek, 14 sierpnia 2026, 11:08
respest pisze: piątek, 14 sierpnia 2026, 9:09
respest pisze: sobota, 4 lipca 2026, 12:00 Ktoś wie na pewno kto był tym testowanym napastnikiem? Z daleka wyglądał mi na Gierobe z Pogoni Grodzisk.
Chyba się doczekam - Gieroba blisko wypożyczenia z Legii (to był ten piłkarz o którym mówił w wywiadzie Sztylka). Pamiętam że bardzo fajnie pokazał się w meczu z nami na wiosnę. To teraz jeszcze kogoś do środka pomocy, może uda się kogoś doświadczonego.
z tego co pamietam ( poprawcie mnie jesli sie myle ) klub mowił , ze juz nikogo nie bedzie wypożyczał ....

To chyba transfer nie wypożyczenie

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

779
Jeśli transfer definitywny, to chyba sytuacja na której nie można przegrać. Wątpię w duże oczekiwania finansowe Legii oraz zawodnika przy takim starcie sezonu, gdzie nawet w rezerwach nie gra, a sam napastnik mega utalentowany, grający w młodzieżowej reprezentacji, wysoki ale zwrotny i dobrze wyszkolony technicznie.

Btw pierwszy raz jego nazwisko łączone z Odrą słyszałem pod koniec czerwca, także widzicie ile czasem trwają tematy transferowe.

790
Doskonały transfer - brawo! Oczywiście pamiętajmy, że to nie jest zbawienie naszego ataku na tu i teraz i gwarant 20 bramek w tym sezonie, na pewno będzie potrzeba trochę czasu na to. Ale jeżeli mówimy o budowie czegoś fajnego, to trudno wyobrazić sobie lepszy ruch.

Bardzo mnie zastanawia dlaczego Legia puściła go w ramach transferu definitywnego - ktoś coś wie o klauzulach? % sprzedaży, prawo pierwokupu?

791
zebro pisze: piątek, 21 sierpnia 2026, 8:18 Doskonały transfer - brawo! Oczywiście pamiętajmy, że to nie jest zbawienie naszego ataku na tu i teraz i gwarant 20 bramek w tym sezonie, na pewno będzie potrzeba trochę czasu na to. Ale jeżeli mówimy o budowie czegoś fajnego, to trudno wyobrazić sobie lepszy ruch.

Bardzo mnie zastanawia dlaczego Legia puściła go w ramach transferu definitywnego - ktoś coś wie o klauzulach? % sprzedaży, prawo pierwokupu?
Legia potrzebuje pieniędzy. Monetyzuje wszystko co się da. Za Szczepaniaka chcieli 300k.

796
zebro pisze: piątek, 21 sierpnia 2026, 8:18 Doskonały transfer - brawo! Oczywiście pamiętajmy, że to nie jest zbawienie naszego ataku na tu i teraz i gwarant 20 bramek w tym sezonie, na pewno będzie potrzeba trochę czasu na to. Ale jeżeli mówimy o budowie czegoś fajnego, to trudno wyobrazić sobie lepszy ruch.

Właśnie dziś w Meczykach Włodarczyk mówił że na pewno Legia ma opcję pierwokupu + procent z kolejnej sprzedaży.

799
Marko Dijakovic może jeszcze tego lata opuścić Śląsk Wrocław. 24-letni Austriak nie znajduje się obecnie w planach sportowych klubu i wzbudza zainteresowanie trzech zespołów z zaplecza Ekstraklasy. Jego sytuację obserwują Arka Gdynia, Odra Opole oraz Polonia Bytom
https://blog.etoto.pl/arka-odra-opole-i ... ca-slaska/
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę