Na murawie z rolki przed wymiana najczęściej planuje się te koncerty lub zwija sie murawę. U nas jest siana to inna sprawa, kwestia trawy i równości calej płyty. Mielismy najlepsza murawę w Polsce fajnie zeby tak pozostało.respest pisze: sobota, 5 września 2026, 10:24 Obraziła się że na 2 dni nie była odkryta i wyjechała z Opola.
To jest niesamowite jakie emocje wywołuje to, że na stadionie odbył się jeden koncert i nagle kibicom sen z powiek spędza stan murawy. Tak jakbyśmy nie żyli w 21 wieku, za stan boiska nie odpowiadał jeden z lepszych ekspertów w Polsce, a samo podłoże nie było odpowiednio zabezpieczone podczas imprezy.
Btw we Wrocławiu czy Chorzowie takich imprez rocznie jest kilkanaście i jakoś grają.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
827Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
828Co z murawą na Itaka Arenie po koncercie Padre Guilherme? Są pierwsze wieści | Nowa Trybuna Opolska https://share.google/zM5vn5rKNMquxqKI7
829Specjalnie nie martwił bym się o murawę.Dziwie się, że po półtora roku na nowym stadionie odbył się dopiero pierwszy koncert.Takie wydarzenia to promocja miasta , całego regionu ,a także w jakiejś części Odry Opole.
830Szczerze mówiąc nie widzę specjalnie różnicy po takim czasie czy tą murawa byla siana czy z rolki.queswho pisze: sobota, 5 września 2026, 11:29Na murawie z rolki przed wymiana najczęściej planuje się te koncerty lub zwija sie murawę. U nas jest siana to inna sprawa, kwestia trawy i równości calej płyty. Mielismy najlepsza murawę w Polsce fajnie zeby tak pozostało.respest pisze: sobota, 5 września 2026, 10:24 Obraziła się że na 2 dni nie była odkryta i wyjechała z Opola.
To jest niesamowite jakie emocje wywołuje to, że na stadionie odbył się jeden koncert i nagle kibicom sen z powiek spędza stan murawy. Tak jakbyśmy nie żyli w 21 wieku, za stan boiska nie odpowiadał jeden z lepszych ekspertów w Polsce, a samo podłoże nie było odpowiednio zabezpieczone podczas imprezy.
Btw we Wrocławiu czy Chorzowie takich imprez rocznie jest kilkanaście i jakoś grają.
Ja mam w ogródku trawę z rolki, plus jest tego taki, że ona od razu ładnie wygląda i nie ma chwastów. Później normalnie się ukorzenia i po tych dwóch latach to już żadna różnica, ale oczywiście greenkeeperem nie jestem;)
831Z rolki jest mniej wytrzymała i wymieniają ją co 2-3lata. Siana jest wytrzymalsza, gdzieś ostatnio był artykuł, że w Zabrzu murawa ma 20 lat.zebro pisze: sobota, 5 września 2026, 13:33Szczerze mówiąc nie widzę specjalnie różnicy po takim czasie czy tą murawa byla siana czy z rolki.queswho pisze: sobota, 5 września 2026, 11:29Na murawie z rolki przed wymiana najczęściej planuje się te koncerty lub zwija sie murawę. U nas jest siana to inna sprawa, kwestia trawy i równości calej płyty. Mielismy najlepsza murawę w Polsce fajnie zeby tak pozostało.respest pisze: sobota, 5 września 2026, 10:24 Obraziła się że na 2 dni nie była odkryta i wyjechała z Opola.
Ja mam w ogródku trawę z rolki, plus jest tego taki, że ona od razu ładnie wygląda i nie ma chwastów. Później normalnie się ukorzenia i po tych dwóch latach to już żadna różnica, ale oczywiście greenkeeperem nie jestem;)
832W środę kończy się okienko transferowe, ciekawe czy doczekamy się transferu do klubu. Oczywiście można rejestrować jeszcze wolnych zawodników.
Przydałby się ktoś kto obsadzi pozycje 8 lub 10 i jest gotowy do grania.
Przydałby się ktoś kto obsadzi pozycje 8 lub 10 i jest gotowy do grania.
833Chyba mówiono już, że nie będzie więcej transferów przychodzących.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
834Mówiono że nie będzie wypożyczeń. Wydaje mi się że wypożyczyli Midę żeby zrobił miejsce chyba dla kogoś...
835tez mi sie wydaje , ze mowiono o tym , ze nie bedzie juz wypożyczeń ... ewentualnie jak transfer to mlodego zdolnego , ale to juz przyszedl Gieroba
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
836Żadnych przecieków nie ma ale może jeszcze coś wpadnie na koniec okienka. Myślę że jakieś miejsce w kadrze jeszcze jest.
837Milik na odbudowanie 🤣
Nowak załatwił
Pro bono 🤣
Nowak załatwił
Pro bono 🤣
838Trener w TVP Sport powiedział, że trwają rozmowy o jeszcze jednym piłkarzu do pomocy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
839Scena na koncercie Padre Guilherme ważyła kilkadziesiąt ton! Wiemy, jak zniosła to murawa | Nowa Trybuna Opolska https://share.google/LXm3b42fIgWPACwEO
840Dla Opola , miasta regionu,Odry Opole,zalecallbym dwa koncerty rocznie.
841Patrzę na tę ligę i znowu nie mogę się nadziwić jak tu jest równo. Ostatnia drużyna ma 6 punktów, a Polonia Warszawa będąca na ostatnim miejscu barażowym zaledwie 4 punkty więcej.
842Ostatnie miejsce barażowe to już okolice połowy tabeli - przecież zawsze te różnice nie są jakieś wielkie. Dla mnie ostatnie miejsce barażowe nie jest żadnym wyznacznikiem, szczególnie że już dwa razy się przekonaliśmy jakie możliwości dają baraże grając wyjazdy u teoretycznie silniejszych rywali…
Ważniejsze jest to, że:
- mimo wszystko nasz dorobek punktowy nie powala i zdecydowanie bliżej nam do strefy spadkowej niż czołówki
- gra z meczu na mecz wygląda lepiej, ale zdecydowanie brakuje sił do utrzymania intensywności z pierwszej połowy w całym meczu. Na 7 kolejek w aż 3 meczach prowadziliśmy, ale nie dowieźliśmy wyniku. A zarówno z Wartą jak i Chrobrym uważam, że przy odrobinie pecha też mogło się różnie skończyć, chociaż mecz z Wartą jest chyba tym, czego szukamy - dobicia rywala zanim się zmęczymy.
- Zmiennicy nie dają jakości. A niektórzy zmiennicy byli sprowadzani przecież jako wzmocnienia (Scalet).
Ten ewentualny dodatkowy pomocnik może być dokładnie tym, czego nam teraz brakuje. Ciekawe o kim mowa.
Ważniejsze jest to, że:
- mimo wszystko nasz dorobek punktowy nie powala i zdecydowanie bliżej nam do strefy spadkowej niż czołówki
- gra z meczu na mecz wygląda lepiej, ale zdecydowanie brakuje sił do utrzymania intensywności z pierwszej połowy w całym meczu. Na 7 kolejek w aż 3 meczach prowadziliśmy, ale nie dowieźliśmy wyniku. A zarówno z Wartą jak i Chrobrym uważam, że przy odrobinie pecha też mogło się różnie skończyć, chociaż mecz z Wartą jest chyba tym, czego szukamy - dobicia rywala zanim się zmęczymy.
- Zmiennicy nie dają jakości. A niektórzy zmiennicy byli sprowadzani przecież jako wzmocnienia (Scalet).
Ten ewentualny dodatkowy pomocnik może być dokładnie tym, czego nam teraz brakuje. Ciekawe o kim mowa.
843Czy prawy wahadłowy to pomocnik ?
844nie no chyba nie szukamy prawego wahadłowego :) Spychała (kapitan), Milos, Kupczyk i w rezerwach Franczak. Ja z wypowiedzi trenera wywnioskowałem że to 6/8.
845Hehe
Też tak mysle ale jednocześnie mysle ze gdybysmy mieli prawe wahadło na ooziomie lewego ...
Mam wielki szacunek i sympatię dla.spychaly ale dla mnie to obronca nie wahadlo....
Też tak mysle ale jednocześnie mysle ze gdybysmy mieli prawe wahadło na ooziomie lewego ...
Mam wielki szacunek i sympatię dla.spychaly ale dla mnie to obronca nie wahadlo....
846Poprzedni sezon gdzie było bliżej spadku niz baraży, 12m, 44okyy, 9 straty do baraży
24/25 pomidor, 11 drużyna 9 do baraży
23/24 6 miejsce i baraże, 53pkty, 4 drużyny za nami w zasięgu 1 wygranej, 11 Rzeszów 5 pkt do baraży
22/23 my w dupie sle 11 Sosnowiec 9 do baraży
21/22 zasłużone baraże, to miał byc awans ale 12 drużyna 6 pkt do baraży
20/21 tu było dużo
19/20 12 drużyna 6 do baraży
Zwrocie uwagę ze miedzy 11 a 6 miejscem to ostatni 6-9 punktów
Pamiętam kilka sezonów gdzie nikt nie chciał byc 6 czy nawet 5 ... co przegraliśmy mecz to już wydawało sie ze po barażach ale 2 kolejki później znów o włos... tak udało się z mocniej
Seria 3 zwycięstw i jesteś w top 5, seria 3 porażek i spadkową.
Dlatego tak ważne sa te głupio gubienie punkty vo niestety nadal się zdarza. Nie jest to już doliczony cza (nie wiem w dumie co gorsze) - takie punkty decydują czy walka o baraz czy o utrzymanie.
Gdyby w zeszłym sezonie mecz zawsze kończył się w 90 minucie to bybbyly baraże...
To sa niuanse które decydują o efekcie i dlatego wierze w projekt tomczyk.
W F1 okrążenie ma 5-6km i np 10 kolesi mieści sie w 0,2s - wydaje się niemożliwe....
Wiadomoze awans chciałobysięzrobic jsk wisla miazdzac konkurencję ale korona która pokonała nas w barazu (2 tygodnie wcześniej zbierając baty) grać w EX fo dziś i w tym sezonie mogą się liczyć.
P.s.,dalej uważam ze ten baraz odpuściliśmy bo nie było planu awansu .... trzeba było wskoczyć na sezon, nie szaleć i spasc z dodatkowymi 10 bankami na transfery i kolejna próbę awansu 😁
24/25 pomidor, 11 drużyna 9 do baraży
23/24 6 miejsce i baraże, 53pkty, 4 drużyny za nami w zasięgu 1 wygranej, 11 Rzeszów 5 pkt do baraży
22/23 my w dupie sle 11 Sosnowiec 9 do baraży
21/22 zasłużone baraże, to miał byc awans ale 12 drużyna 6 pkt do baraży
20/21 tu było dużo
19/20 12 drużyna 6 do baraży
Zwrocie uwagę ze miedzy 11 a 6 miejscem to ostatni 6-9 punktów
Pamiętam kilka sezonów gdzie nikt nie chciał byc 6 czy nawet 5 ... co przegraliśmy mecz to już wydawało sie ze po barażach ale 2 kolejki później znów o włos... tak udało się z mocniej
Seria 3 zwycięstw i jesteś w top 5, seria 3 porażek i spadkową.
Dlatego tak ważne sa te głupio gubienie punkty vo niestety nadal się zdarza. Nie jest to już doliczony cza (nie wiem w dumie co gorsze) - takie punkty decydują czy walka o baraz czy o utrzymanie.
Gdyby w zeszłym sezonie mecz zawsze kończył się w 90 minucie to bybbyly baraże...
To sa niuanse które decydują o efekcie i dlatego wierze w projekt tomczyk.
W F1 okrążenie ma 5-6km i np 10 kolesi mieści sie w 0,2s - wydaje się niemożliwe....
Wiadomoze awans chciałobysięzrobic jsk wisla miazdzac konkurencję ale korona która pokonała nas w barazu (2 tygodnie wcześniej zbierając baty) grać w EX fo dziś i w tym sezonie mogą się liczyć.
P.s.,dalej uważam ze ten baraz odpuściliśmy bo nie było planu awansu .... trzeba było wskoczyć na sezon, nie szaleć i spasc z dodatkowymi 10 bankami na transfery i kolejna próbę awansu 😁