Re: Runda wiosenna 2025/2026 spekulacje, transfery.

27
Według rzecznika klubu z Macedonii zdecydowali się zejść z boiska w czasie sparingu, ponieważ Odra przegrywając 2:0 z _sprawdza notatki_ 5 drużyną ligi macedońskiej, tak "podostrzyła", że jeden z zawodników doznał kontuzji. Uznali, że to pierdolą i zeszli z boiska.

Dobrze, że wszyscy dzisiaj skupiają się na wyśmiewaniu Zagłębia, więc nam poświęcają mało uwagi.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

33
Co do Kądziołki to nawet nie ma co się łudzić. Warchołem również się nie jarałem, bo wiedziałem, że szanse są iluzoryczne. Feliksem byłem z kolei mocno zaskoczony. W tym przypadku włodarze Odry wykazali się daleko posuniętym optymizmem. Opierając się tylko na racjonalnych przesłankach, nijak nie znajduję argumentów przemawiających za tym transferem. No ale cóż, ja jestem tylko kibicem, natomiast członkowie zarządu posiadają wiedzę tajemną. Ponoć w ostatnich latach nie mają szczęścia do transferów. Z ich perspektywy to pewnie tylko opinie sfrustrowanych kibiców, którzy nie znają futbolowych realiów. Palacz to ciekawa opcja, tyle że to obrońca. My szukamy podobno lewoskrzydłowego. Koj, delikatnie rzecz ujmując, nie wzbudza zachwytu. Skrobacz, z wydatną pomocą zarządu, stworzył bezzębne monstrum. Jak się nie ma wystarczającego budżetu do pozyskania oczywistych nazwisk, trzeba wykazać się fachową wiedzą. Potrzebujemy nowego Galana, który będzie game changerem dla naszej rachitycznej ofensywy. Rzecz jasna, w grę wchodzą jeszcze nowe rozwiązania taktyczne. Jeśli ktoś liczył na to, że pod tym względem coś się zmieni, to sparingi brutalnie sprowadziły go na ziemię.

35
Latem byłem za pozostawieniem trenera na stanowisku, jednak po ostatnich trzech ligowych porażkach z rzędu na przełomie listopada i grudnia,takie zakończenie sezonu równało się dla mnie ze zmianą szkoleniowca.Gra w ogóle się nie poprawiła,w do tego transfer kolejnego zawodnika, który kiedyś pracował że Skrobaczem.Potrzeba wstrząsu,dla całego towarzystwa wzajemnej adoracji.

39
https://vimeo.com/1087304112

Coś tam potrafi, ale oczywiście biorę poprawkę na to, że np z Dominguezem też takie kompilacje latały, a co pokazał i jak szybko się zawinął to pamiętamy. Wielka niewiadoma, choć wolę takie strzały jak ten 25-letni Chorwat z potencjałem sprzedażowym, 22-letni już ograny Palacz czy szczególnie 19-letni Kądziołka (w niego jednak ciągle nie wierzę, bo to byłoby totalnie nie w stylu Odry, czyli ściągnięcie jednego z większych talentów z polskich niższych lig do siebie - ostatnim chyba wyciągnięcie Czyżyckiego z Tarnobrzega).

Ciągle zawierzam w dobre opinie o dyrektorze Koprukowiaku i to, że zacznie tu w Opolu "gotować". I że wybije trenerowi z głowy pomysły w stylu Tronta, ew dogada się jak Lipski z Siarą i sztabkami złota - "ściągam ci jednego twojego Feliksa, a potem bierzemy 3 kolejnych z mojej listy".

41
Solidne zwycięstwo z Hutnikiem - ogólnie to uważam za dobry kierunek pograć trochę ze słabszymi przeciwnikami, warto żeby nasi piłkarze się rozstrzelali.

Coś nam Abramowicz zniknął z radaru (już podczas obozu przestał grać), Przybyłko też nie zagrał z Hutnikiem. Wiadomo co z nimi?
Ciekaw też jestem dalszych ruchów transferowych - odeszło dwóch zawodników, a nowych mamy trzech. To sugeruje, że średnio jest przestrzeń na nowe transfery przychodzące. Z wymienianych chętnie i bez wahania brałbym Kądziołkę, Palacz też mógłby być ciekawą opcją (chociaż transfer obrońcy nie jest koniecznością).

Z tych, którzy przyszli, pozytywnie nastawiam się na Libera i Sukiennickiego - na papierze te transfery wyglądają naprawdę dobrze. Feliks dokładnie odwrotnie, ale życie pokaże…