Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
327Mi nikogo z tej trójki nie szkoda, może trochę Sukiennickiego, bo jakiś potencjał ma.
Co do transferów przychodzących mamy dwa kamienie milowe: start przygotowań i wyjazd na obóz. Spodziewam się, że kilka nowych nazwisk będzie na start przygotowań. Na obóz z kolei powinna jechać zamknięta kadra, bo w innym wypadku przy takiej rewolucji pierwsze 2 miesiące sezonu to będzie rozbiegowka.
Ale fascynujące, że przy takiej dużej rewolucji nawet plotek jak na lekarstwo, tak jakby tu miało przyjść w okienku łącznie 2-3 zawodników.
Co do transferów przychodzących mamy dwa kamienie milowe: start przygotowań i wyjazd na obóz. Spodziewam się, że kilka nowych nazwisk będzie na start przygotowań. Na obóz z kolei powinna jechać zamknięta kadra, bo w innym wypadku przy takiej rewolucji pierwsze 2 miesiące sezonu to będzie rozbiegowka.
Ale fascynujące, że przy takiej dużej rewolucji nawet plotek jak na lekarstwo, tak jakby tu miało przyjść w okienku łącznie 2-3 zawodników.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
328Albo pełna konspira albo ...
329Nie sądzę, aby tak renomowany dyrektor nie dowoził, tak samo sądzę, że nowy trener będzie magnesem na wahających się.
Natomiast, co mamy na dzisiaj? Takie plotki:
Bartłomiej Gradecki (26) - bramkarz
Karol Łysiak (22) - defensywny pomocnik
Miłosz Drąg (24) - defensywny pomocnik
Adam Deja (32) - defensywny pomocnik
Tomasz Gajda (30) - defensywny pomocnik
Fryderyk Gerbowski (23) - ofensywny pomocnik
Bartłomiej Barański (19) - ofensywny pomocnik
Mathieu Scalet (29) - ofensywny pomocnik
Chema Nunez (28) - ofensywny pomocnik
Branislav Spáčil (22) - napastnik
Natomiast, co mamy na dzisiaj? Takie plotki:
Bartłomiej Gradecki (26) - bramkarz
Karol Łysiak (22) - defensywny pomocnik
Miłosz Drąg (24) - defensywny pomocnik
Adam Deja (32) - defensywny pomocnik
Tomasz Gajda (30) - defensywny pomocnik
Fryderyk Gerbowski (23) - ofensywny pomocnik
Bartłomiej Barański (19) - ofensywny pomocnik
Mathieu Scalet (29) - ofensywny pomocnik
Chema Nunez (28) - ofensywny pomocnik
Branislav Spáčil (22) - napastnik
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
330Jeszcze:
Oskar Krzyżak (24) - środkowy obrońca
Sammy Dudek (18) - defensywny pomocnik
Kamil Jakóbczyk (18) - napastnik
Spacila bym zakwalifikował jako ofensywnego pomocnika jednak.
Oskar Krzyżak (24) - środkowy obrońca
Sammy Dudek (18) - defensywny pomocnik
Kamil Jakóbczyk (18) - napastnik
Spacila bym zakwalifikował jako ofensywnego pomocnika jednak.
331Gdzieś slyszalem o Mjuskoviciu
332I jeszcze Tymoteusz Gmur ale jego nie będzie bo wybrali Barańskiego
333No i bez transferów. Temat nowej koszulki też coś umarł.
334https://sport.tvp.pl/93865803/odra-opol ... szoligowca - Scalet niby pewniak
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
335Rzeczywiście Mathieu Scalet już oficjalnie w Odrze.
Według kibiców Motoru - zawsze waleczny, uniwersalny (zarówno defensywny, jak i ofensywny środkowy pomocnik, a i zdarzało mu się grywać i w ataku), jeden z żołnierzy trenera Stolarskiego. 29 lat, więc ciągle sporo grania przed nim.
E: https://dzienniksport.com.pl/p/wepchnie ... 3abc4bb7d0
Ktoś ma możliwość wkleić treść? Zapowiedź jest ciekawa, ja też słyszałem, że może nie być tak łatwo z Rakowa Ocimka wyciągnąć...: "Na razie w Opolu się docieramy. To znaczy ja coś chcę, a niekoniecznie tak się dzieje... Każdy dzień to jest walka o to, żeby trenera, którego chcę mieć w swoim sztabie szkoleniowym, puścił jego obecny klub oraz żeby dograć warunki."
Według kibiców Motoru - zawsze waleczny, uniwersalny (zarówno defensywny, jak i ofensywny środkowy pomocnik, a i zdarzało mu się grywać i w ataku), jeden z żołnierzy trenera Stolarskiego. 29 lat, więc ciągle sporo grania przed nim.
E: https://dzienniksport.com.pl/p/wepchnie ... 3abc4bb7d0
Ktoś ma możliwość wkleić treść? Zapowiedź jest ciekawa, ja też słyszałem, że może nie być tak łatwo z Rakowa Ocimka wyciągnąć...: "Na razie w Opolu się docieramy. To znaczy ja coś chcę, a niekoniecznie tak się dzieje... Każdy dzień to jest walka o to, żeby trenera, którego chcę mieć w swoim sztabie szkoleniowym, puścił jego obecny klub oraz żeby dograć warunki."
336Tomczyk nie dostanie Ocimka?
337To bilans mamy -9
Czasu mało, roboty dużo...
Czasu mało, roboty dużo...
338Martwi trochę cisza w sprawie Łysiaka, on i Scalet to potencjalnie czołówka ligi jeśli chodzi o środek pola. Jak do tego doszedłby jeszcze Deja to byłoby naprawdę ekstraklasowo.
339No to zaczynamy z Arką u siebie i jesień kończymy w Gdyni.
340http://www.90minut.pl/news/341/news3418 ... -Odry.html
Nie ma Ocimka, ale nowym asystentem został równie perspektywiczny i pracowity człowiek, wiele dobrego o jego pracy słyszałem, fajnego też wywiadu udzielił niedawno u Ćwiąkały. No i w ŁKSie wielka smuta, że Babiarz wybrał Odrę zamiast zostać w Łodzi.
Przyjdzie jeszcze jako drugi asystent Mateusz Wrana z Rakowa, który już wcześniej pracował z Tomczykiem. Mocny sztab kompletuje nowy trener.
Dzisiaj start przygotowań, tak to wygląda na chwilę obecną jeśli chodzi o piłkarzy mających kontrakty na przyszły sezon.
Jak widać przydadzą się wzmocnienia głównie w środku pola, czyli tam gdzie głównie szukamy.
Nie ma Ocimka, ale nowym asystentem został równie perspektywiczny i pracowity człowiek, wiele dobrego o jego pracy słyszałem, fajnego też wywiadu udzielił niedawno u Ćwiąkały. No i w ŁKSie wielka smuta, że Babiarz wybrał Odrę zamiast zostać w Łodzi.
Przyjdzie jeszcze jako drugi asystent Mateusz Wrana z Rakowa, który już wcześniej pracował z Tomczykiem. Mocny sztab kompletuje nowy trener.
Dzisiaj start przygotowań, tak to wygląda na chwilę obecną jeśli chodzi o piłkarzy mających kontrakty na przyszły sezon.
Jak widać przydadzą się wzmocnienia głównie w środku pola, czyli tam gdzie głównie szukamy.
341W pierwszej kolejce u siebie z Arką.
link.1liga.org/terminarz2627
link.1liga.org/terminarz2627
342Patrząc na takie zestawienie, to generalnie cała lewa strona obrazka wymaga bardzo poważnych wzmocnień. Białowąs-Palacz-Perez nie brzmią jak trio na atakowanie ekstraklasy;)respest pisze: piątek, 19 czerwca 2026, 9:14
343Do sztabu dołączy też Mateusz Wrana. Był asystentem Tomczyka w Rakowie i Polonii. Z kolei Łukasz Ocimek ma pozostać w Rakowie.
344Mam nadzieje ze Ci asystenci potrafia grac w pilke w razie czego
346Prezentacja sztabu rano wskazywałaby, że coś jest szykowane na 19:45.
Nowy zawodnik? Koszulka?
Czy tak się po prostu kliknęło ;)
Nowy zawodnik? Koszulka?
Czy tak się po prostu kliknęło ;)
348Chyba jednak nic ;)
349Czlowiek siedzi jak na szpilkach , jest prawie przekonany , ze o 19:45 cos wrzucą , odświeża F5 jak menago w korpo ktoremu exel na zielono sie nie świeci ... a tu jak zwykle lipa :P
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !