Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

327
Mi nikogo z tej trójki nie szkoda, może trochę Sukiennickiego, bo jakiś potencjał ma.

Co do transferów przychodzących mamy dwa kamienie milowe: start przygotowań i wyjazd na obóz. Spodziewam się, że kilka nowych nazwisk będzie na start przygotowań. Na obóz z kolei powinna jechać zamknięta kadra, bo w innym wypadku przy takiej rewolucji pierwsze 2 miesiące sezonu to będzie rozbiegowka.

Ale fascynujące, że przy takiej dużej rewolucji nawet plotek jak na lekarstwo, tak jakby tu miało przyjść w okienku łącznie 2-3 zawodników.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

329
Nie sądzę, aby tak renomowany dyrektor nie dowoził, tak samo sądzę, że nowy trener będzie magnesem na wahających się.

Natomiast, co mamy na dzisiaj? Takie plotki:

Bartłomiej Gradecki (26) - bramkarz

Karol Łysiak (22) - defensywny pomocnik
Miłosz Drąg (24) - defensywny pomocnik
Adam Deja (32) - defensywny pomocnik
Tomasz Gajda (30) - defensywny pomocnik

Fryderyk Gerbowski (23) - ofensywny pomocnik
Bartłomiej Barański (19) - ofensywny pomocnik
Mathieu Scalet (29) - ofensywny pomocnik
Chema Nunez (28) - ofensywny pomocnik

Branislav Spáčil (22) - napastnik
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

335
Rzeczywiście Mathieu Scalet już oficjalnie w Odrze.

Według kibiców Motoru - zawsze waleczny, uniwersalny (zarówno defensywny, jak i ofensywny środkowy pomocnik, a i zdarzało mu się grywać i w ataku), jeden z żołnierzy trenera Stolarskiego. 29 lat, więc ciągle sporo grania przed nim.

E: https://dzienniksport.com.pl/p/wepchnie ... 3abc4bb7d0

Ktoś ma możliwość wkleić treść? Zapowiedź jest ciekawa, ja też słyszałem, że może nie być tak łatwo z Rakowa Ocimka wyciągnąć...: "Na razie w Opolu się docieramy. To znaczy ja coś chcę, a niekoniecznie tak się dzieje... Każdy dzień to jest walka o to, żeby trenera, którego chcę mieć w swoim sztabie szkoleniowym, puścił jego obecny klub oraz żeby dograć warunki."

340
http://www.90minut.pl/news/341/news3418 ... -Odry.html

Nie ma Ocimka, ale nowym asystentem został równie perspektywiczny i pracowity człowiek, wiele dobrego o jego pracy słyszałem, fajnego też wywiadu udzielił niedawno u Ćwiąkały. No i w ŁKSie wielka smuta, że Babiarz wybrał Odrę zamiast zostać w Łodzi.

Przyjdzie jeszcze jako drugi asystent Mateusz Wrana z Rakowa, który już wcześniej pracował z Tomczykiem. Mocny sztab kompletuje nowy trener.

Dzisiaj start przygotowań, tak to wygląda na chwilę obecną jeśli chodzi o piłkarzy mających kontrakty na przyszły sezon.
Zrzut ekranu 2026-06-19 080223.png Zrzut ekranu 2026-06-19 080223.png Przejrzano 696 razy 96.16 KiB
Jak widać przydadzą się wzmocnienia głównie w środku pola, czyli tam gdzie głównie szukamy.