Re: Runda wiosenna 2025/2026 spekulacje, transfery.

110
Tomczyk remis z Widzewem, po beznadziejnej grze i ratunku w końcówce.
Jak dla mnie nie dotrwa do końca sezonu, a słabą gra Rakowa bardzo bym się nie przejmował - jak dla mnie to jest klub, który musi trenować Papszun i z innym trenerem to zawsze będzie przeciętniak, a Papszun musi trenować Rakow, bo w żadnym innym klubie też nie będzie w stanie wprowadzić tej swojej specyfiki.
Kluczowe, że Tomczyk może być zaraz dostępny, a pewnie dobrze dla niego, gdyby spróbował sił poza Bytomiem, bo się zaszufladkuje.

112
Ależ koszmarna może być 1 liga za rok.

Chrobry Głogów
Pogoń Grodzisk Mazowiecki
ŁKS Łódź
Polonia Warszawa
Wieczysta Kraków
Miedź Legnica
Stal Rzeszów
Puszcza Niepołomice
Polonia Bytom
Pogoń Siedlce
Stal Mielec
Brukbet
Arka Gdynia
Piast Gliwice
Unia Skierniewice
Olimpia Grudziądz
Świt Szczecin
Odra Opole

Prognozowana średnia widzów - 2500. Wspaniały pojedynek w niedzielę o 12:30 - Odra Opole - Unia Skierniewice
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

117
LooZ^ pisze: poniedziałek, 6 kwietnia 2026, 22:03 Ależ koszmarna może być 1 liga za rok.

Chrobry Głogów
Pogoń Grodzisk Mazowiecki
ŁKS Łódź
Polonia Warszawa
Wieczysta Kraków
Miedź Legnica
Stal Rzeszów
Puszcza Niepołomice
Polonia Bytom
Pogoń Siedlce
Stal Mielec
Brukbet
Arka Gdynia
Piast Gliwice
Unia Skierniewice
Olimpia Grudziądz
Świt Szczecin
Odra Opole

Prognozowana średnia widzów - 2500. Wspaniały pojedynek w niedzielę o 12:30 - Odra Opole - Unia Skierniewice
Łatwiej będzie awansować do extraklasy z takimi rywalami.Jesli będziemy grać ofensywnie jak np. Lechia Gdańsk,to na trybunach Odra Opole -Unia Skierniewice będzie 6000 tys kibiców.Oczywiscie piszę to z przymrużeniem oka,ale oby tak było.

121
A propos Polonii Środy Wielkopolskiej. Gra tam Daniel Kołtański, wychowanek Lecha, rocznik 2003. 72 mecze w drugiej lidze, teraz drugi sezon w trzeciej ze świetnymi liczbami. Przypadki Rafała Adamskiego, Mateusza Augustyniaka, który grając w czwartoligowej wówczas Ząbkovii był pozytywnie oceniony przez wówczas ekstraklasową Puszczę, czy nawet nasz rodzimy przypadek Czaplińskiego pokazują, że w niższych ligach grają piłkarze zasługujący na grę w lepszych klubach, a to że grają w trzeciej lub czwartej jest czasami dziełem przypadku.

123
trops pisze: czwartek, 16 kwietnia 2026, 16:22 Cassio,Ramos,Przybylko, nie grają ze względu na dyspozycję sportową,to słowa Piotra Plewni na konferencji przed meczem z Wieczystą.To świadczy o naszym skautingu.Placisz kontrakty,kupujesz zawodnika, który powinien być wzmocnieniem,a oni nawet nie są uzupełnieniem składu.
Wierzysz w to ? Przybylko chca zniechęcić, u Ramosa pilnują żeby klauzula nie weszła w życie.Casio jest słaby i gorszy od Żemyka ktory musiał przez niego odejść. Nie wiem co Skrobacz w Cassio widział?

125
Dla mnie zapis w kontrakcie przedłużającym automatycznie umowę po rozegraniu odpowiedniej ilości meczy , jest co najmniej dziwny.Zalozmy zawodnik x miał słaby początek w danym klubie,a po pół roku odpalił, jednak nie rozegrał odpowiedniej ilości meczy i kontrakt automatycznie nie zostanie przedłużony i wykorzystuje tę sytuację inny klub,z którym zawodnik podpisuje nowy kontrakt.Z drugiej strony,nie chcemy z zawodnikiem podpisać automatycznie przedłużenia kontraktu , piłkarz nie mieści się nawet w kadrze meczowej i dany zawodnik nie może nam pomóc ,pokazać sportowej złości i powalczyć o umowę z innymn klubem.